Proces

Diktátor jedné fiktivní země, kterou sužovala epidemie viru, a ten se stále nepodařilo úplně vymýtit, nařídil povinné očkování, protože vir je nutné zničit zcela. S odpůrci očkování jsou zahájeny soudní procesy.

PŘEDSEDA SOUDNÍHO SENÁTU: Zahajuji hlavní líčení ve věci obžalovaného Odpírače, který je stíhán pro závažný zločin odmítnutí povinnosti se naočkovat dle § 13 odst. 1 zákona o obnově veřejného zdraví a dále pro šíření dezinformací o protilátkách po prodělané nemoci podle § 49 odst. 5 písm. c) téhož zákona. Pane prokurátore, předneste obžalobu.

PROKURÁTOR: Podávám obžalobu na zde přítomného Odpírače, který se nejen odmítá naočkovat, i když je to v zájmu veřejného zdraví, ale navíc zpochybňuje potřebu očkování tím, že na úroveň očkování staví i pouhé protilátky po prodělané nemoci. Je to zatvrzelý odpírač, proto navrhuji, aby byl pro výstrahu veřejně naočkován.

PŘEDSEDA SOUDNÍHO SENÁTU: Chce se obžalovaný doznat ke své vině?

ODPÍRAČ: Jsem nevinen!

PŘEDSEDA SOUDNÍHO SENÁTU: Zaprotokolujte to, obžalovaný se dobrovolně nedoznal.

ODPÍRAČ: Pane předsedo, musím upozornit, že…

PŘEDSEDA SOUDNÍHO SENÁTU: Mlčte, obžalovaný, nebylo Vám uděleno slovo. Pokud se to bude opakovat, budete vykázán ze soudní síně a jednání proběhne bez vaší přítomnosti. A nyní zahajuji část dokazování. Předvolejte svědka Poskoka z mezioborové skupiny našeho osvíceného diktátora.

ASISTENT: Ať se dostaví svědek Poskok.

POSKOK: Vážený pane předsedo, jsem zde a omlouvám se za zdržení. Na ulicích není pro mě bezpečno, proto jsem musel použít podzemní chodbu, a jelikož je síť podzemních chodeb pro nás výše postavené čím dál rozsáhlejší, zabloudil jsem.

PŘEDSEDA SOUDNÍHO SENÁTU: Omluva se přijímá a mezi námi, já v těch chodbách také často bloudím, ale vraťme se k případu. Pane Poskoku, vy jako člen mezioborové skupiny jste jistě erudovaný natolik, abyste mohl vyvrátit bludy, které šíří tento Odpírač.

POSKOK: Ano, pane předsedo. Naše mezioborová skupina se jednomyslně shodla, že očkování je jediný způsob, jak vir zastavit a zničit. A abychom mohli vir zničit, nestačí proočkovanost jen nějakých 70% populace, ale proočkovat se musí úplně všichni, a pak vir zmizí nebo se alespoň přestěhuje do nějaké sousední země, protože u nás narazí na hradbu očkovaných. Náš osvícený diktátor tento odborný závěr přijal a na základě něj vydal i zákon o obnově veřejného zdraví. A náš diktátor je neomylný, jak všichni víte. Pokud by vám ani tento argument nestačil, pak vězte, že očkování je drahé a proto účinné, ale nějaká imunita po prodělané nemoci nic nestojí, a věci, které nejdou vyjádřit penězi, nemají valnou hodnotu.

PŘEDSEDA SOUDNÍHO SENÁTU: Děkuji za vaše svědectví, pane Poskoku. Má k tomu něco pan prokurátor?

PROKURÁTOR: Ne, ale myslím, že na základě tohoto svědectví je vina obžalovaného Odpírače nepopiratelná a můžeme už hovořit jen o výši trestu v případě, že bude chtít soudní senát prokuraturou navržený trest ještě zvýšit.

PŘEDSEDA SOUDNÍHO SENÁTU: Má na pana svědka nějaké otázky obhajoba?

ODPÍRAČ: Děkuji za slovo, pane předsedo. Nejdříve bych chtěl upozornit, že se můj obhájce dosud nedostavil, na což jsem chtěl poukázat už na začátku jednání, a pokud jsem si stačil všimnout, nedostavili se ani námi navržení svědci.

PŘEDSEDA SOUDNÍHO SENÁTU: To souhlasí, pane obžalovaný. Váš obhájce také není naočkovaný, proto čelí sám trestnímu stíhání a nemůže vás zastupovat. V případě, že o to požádáte, bude vám soudem přidělen jiný obhájce, ale upozorňuji, že bude naočkovaný.

ODPÍRAČ: Jak mě může zastupovat někdo, kdo nesdílí stejné názory jako já. To se snad raději budu zastupovat sám.

PROKURÁTOR: Žádám o zaprotokolování, že obžalovaný se vzdal práva na obhájce.

PŘEDSEDA SOUDNÍHO SENÁTU: Vše je zaprotokolováno, nebojte se. Nuže, pane obžalovaný, máte na pana Poskoka nějaké otázky.

ODPÍRAČ: Ne, ale chtěl bych jeho svědectví zpochybnit vlastními svědky, uznávanými odborníky, kteří se dlouhodobě věnují imunologii.

PŘEDSEDA SOUDNÍHO SENÁTU: Pane Poskoku, můžete jít a děkuji za vaše klíčové svědectví.

POSKOK: Já také děkuji, pane předsedo. Závěrem bych chtěl ještě upozornit, že si dle vůle našeho diktátora nemůžeme dovolit udělat z odpíračů mučedníky, jak se to někdy stalo u podobných sekt v minulosti. Vzpomeňte třeba na mistra Jana Kačera, kterého nechali kvůli jeho pomýlené pravdě upálit, a pak jeho následovníci, říkalo se jim posměšně kačeři, rozpoutali dlouhou a krvavou vzpouru, kterou se podařilo zažehnat až za několik let. Proto v žádném případě neuvažujte o hrdelním trestu.

PŘEDSEDA SOUDNÍHO SENÁTU: Soud to bere na vědomí a ještě jednou děkuje svědkovi Poskokovi. Pane obžalovaný, vás musím informovat, že ani vámi navržení svědci k tomuto jednání nedorazí. Někteří z vámi navržených odborníků emigrovali a ti, co zůstali z vlastní vůle nebo nestihli emigrovat, své bludy již odvolali. Proto ve váš prospěch nepromluví vůbec nikdo. Vzhledem k tomu, že již byli vyslechnuti všichni navržení svědci, kteří se k tomuto soudu mohli dostavit, je dokazování skončeno. Nyní je na čase pronést závěrečné řeči. Blíží se čas oběda a nemá cenu to protahovat. Pane prokurátore, máte slovo.

PROKURÁTOR: Dnes jsme se setkali se zatvrzelým Odpíračem, který bez ohledu na zájem o veřejné zdraví nerespektuje platné zákony a tím nabourává samotnou podstatu našeho státu. Jeho vina byla jednoznačně prokázána, proto jediným závěrem tohoto soudu musí být vinen. Prokuratura dále setrvává na původně navrženém trestu, tedy veřejném naočkování.

PŘEDSEDA SOUDNÍHO SENÁTU: Děkuji, nyní má slovo obžalovaný.

ODPÍRAČ: Nemám právní ani zdravotnické vzdělání, proto budou možná mé argumenty znít prostě, ale celý svůj život jsem spoléhal na svou imunitu, která si i bez očkování dokázala poradit s tím virem. Při nákaze jsem měl lehčí průběh, a když jsem si v době, kdy to bylo ještě možné, nechal změřit hladinu protilátek, byly na vysoké úrovni. Také jsem v době, kdy mohly být zveřejňovány i názory jiných odborníků než z vládní mezioborové skupiny, naslouchal těmto jiným odborníkům a jejich argumenty ohledně imunity získané po prodělané nemoci mi připadaly logické, proto jsem se domníval, že očkování nepotřebuji.

PŘEDSEDA SOUDNÍHO SENÁTU: Tito tzv. odborníci své názory již odvolali nebo emigrovali, ale náš senát přihlédne k této skutečnosti jako k polehčující okolnosti, protože obžalovaný byl zjevně ovlivněn těmito již překonanými názory pseudovědců. Případ je jasný, proto porada senátu není nutná. Nyní všichni povstaňte a vyslechněte si verdikt zdejšího soudu. Obžalovaný Odpírač byl shledán vinným ve všech bodech obžaloby a odsuzuje se dle § 120 písm. a) zákona o obnově veřejného zdraví k naočkování proti viru. S ohledem na polehčující okolnosti toto naočkování neproběhne veřejně, ale pouze v k tomu určeném zdravotnickém zařízení. První dávka očkování bude obžalovanému aplikována za 3 dny od právní moci tohoto rozsudku, druhá dávka očkování za následujících 21 dní. Dále se obžalovanému ukládá povinnost účastnit se každých 14 dní školení týkajícího se osvěty ve věci veřejného zdraví a boje proti viru. Obžalovaný je dále povinen uhradit náklady tohoto řízení. Proti tomuto rozsudku není v souladu s § 186 odst. 1 zákona o obnově veřejného zdraví možné se odvolat. Nyní obžalovaného odveďte do separace a propuštěn bude až po plném naočkování.

ASISTENT: Brilantní rozsudek, pane předsedo.

PŘEDSEDA SOUDNÍHO SENÁTU: Tenhle Odpírač nakonec nebyl tak zatvrzelý, jak se původně zdálo. Ale co ti budu povídat, tyhle případy, kdy je předem jasná vina, mě moc nebaví.

ASISTENT: Tak to vás potěším, po obědové pauze budeme řešit obvinění z vraždy a ten obviněný je plně naočkovaný.

PŘEDSEDA SOUDNÍHO SENÁTU: Konečně normální případ, už jsem se bál, že budu muset pořád řešit jen procesy s odpírači. A nevíš, co bude dnes k obědu?

ASISTENT: Vaše oblíbené buchtičky se šodó.

PŘEDSEDA SOUDNÍHO SENÁTU: Tak to abychom si pospíšili, aby kolegové soudci všechno nesnědli. A mimochodem, zajímalo by mě, jestli bychom se neměli po tom neustálém kontaktu s odpírači nechat přeočkovat. Nebudeme si tím teď kazit oběd, ale raději zašleme dotaz na mezioborovou skupinu, ta nám k tomu jistě vydá své stanovisko.

 

Autor: Vojtěch Vlk | pátek 30.7.2021 9:49 | karma článku: 16,23 | přečteno: 329x
  • Další články autora

Vojtěch Vlk

Krásná a ztracená země

V Itálii se stále zpřísňují restrikce vůči neočkovaným lidem, proto se Matteo s Elenou zúčastní protivládní demonstrace. Ještě netuší, že demonstrace bude násilně potlačena... Předem upozorňuji, že se jedná o literární fikci.

21.9.2021 v 21:51 | Karma: 9,36 | Přečteno: 231x | Diskuse| Poezie a próza

Vojtěch Vlk

Šepot strachu

Sonet je o strachu, jeho našeptávání a snaze nás ovládnout, ale i o citu, který ani on nedokáže přemoci.

15.9.2021 v 18:18 | Karma: 9,11 | Přečteno: 371x | Diskuse| Poezie a próza

Vojtěch Vlk

Správnou výchovou k multikulturalismu

Pařížská učitelka poučuje třídu ateisticko-křesťanských dětí s muslimským spolužákem o principech multikulturalismu.

9.9.2021 v 19:57 | Karma: 36,38 | Přečteno: 1324x | Diskuse| Poezie a próza

Vojtěch Vlk

Jeden den v roce 2025

Jeden den jednoho obyčejného člověka, který se nenechal naočkovat a ke své smůle se ráno nestihl ani otestovat. Píše se rok 2025.

6.9.2021 v 1:46 | Karma: 17,17 | Přečteno: 445x | Diskuse| Poezie a próza

Vojtěch Vlk

Humanitární bombardování Prahy

Nedaleká budoucnost. Česká republika odmítla diktát muslimského Bruselu ohledně povinného přijímání migrantů z muslimských zemí, proto bylo nařízeno humanitární bombardování Prahy.

30.8.2021 v 11:13 | Karma: 23,23 | Přečteno: 1011x | Diskuse| Poezie a próza
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Nejednáme. Na obzoru je stávka soudních pracovníků, požadují vyšší platy

25. dubna 2024

Premium Odvádějí vysoce odbornou práci, musejí skládat speciální zkoušky, někdy sami vypracovávají drobná...

Pokroková nenávist k Židům. Jak se z univerzit v USA staly filiálky Hamásu

25. dubna 2024

Premium Na elitních amerických univerzitách vyhánějí Židy takovým stylem, že to tam vypadá jako v Německu...

Karafiátovou revoluci zažehla jediná píseň. Portugalsko vyvedla z diktatury

25. dubna 2024

Málokterá revoluce je spojena s písní a květinou, jako se to stalo té portugalské. Před 50 lety se...

Chtěl se odpálit během olympiády v Paříži. Ve Francii zatkli 16letého hocha

24. dubna 2024  22:47

Kriminalisté ve Francii v úterý zadrželi 16letého mladíka francouzské národnosti, který na...

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.

  • Počet článků 13
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 561x
Ohrožený druh pocházející ze šumavských hvozdů, jehož teritoriem je momentálně Praha, ale na rodnou Šumavu nedá dopustit.

Seznam rubrik